Sīkdatnes nodrošina vietnes pienācīgu darbību (vairāk par sīkdatnēm un privātuma politiku šeit)
TukumaBalss
2024.gada 19.aprīlis
Fanija, Vēsma
-1.36'C
vējš: 2.27m/s
Par mums  Kontakti  Reklāma  

ZIŅASNOVADOS
SPORTS
FOTOVIDEOJAUTĀ mums
  

PVD ārkārtējā situācijā veicis ap 1500 pārbaužu, 40% gadījumu - pārkāpumi


PVD ārkārtējā situācijā veicis ap 1500 pārbaužu, 40% gadījumu - pārkāpumi
Foto: Āgenskalna tirgus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pārtikas tirdzniecības vietās un sabiedriskās ēdināšanas iestādēs veicis vairāk nekā 1500 pārbaužu ārkārtējā situācijā ieviestā regulējuma ietvaros, pārkāpumus konstatējot apmēram 40% gadījumu, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.

 

Viņš minēja, ka atbilstoši rīkojumam, kas izdots ārkārtējās situācijas laikā, PVD pārtikas mazumtirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas vietās pārbauda vai produkti ir atbilstoši iesaiņoti, vai tiek ievērota roku dezinfekcija un patērētājiem ir pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi, tāpat šajā periodā ir aizliegta bufetes tipa ēdināšana, klientiem pašiem ieliekot sev ēdienu, u.c.

 

"Kopš rīkojuma stāšanās spēkā veiktas vairāk nekā 1500 pārbaudes, un pārkāpumus mēs esam konstatējuši 40% gadījumu," sacīja Balodis, piebilstot, ka parasti visus konstatētos pārkāpumus uzņēmēji novērš jau inspekcijas laikā.

 

Viņš skaidroja, ka tostarp konstatēta gan nefasēta pārtika, gan nav nodrošināta informācija patērētājiem, gan arī ir bijuši pārkāpumi saistībā ar roku mazgāšanu un roku dezinfekcijas iespējām. 

 

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, pamatojoties uz Ministru kabineta deleģējumu, marta beigās izdeva rīkojumu, kas izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā ierobežos slimības Covid-19 izplatību pārtikas mazumtirdzniecības vietās un sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, kā arī dos iespēju pārtikas ražotājiem bez pārtraukumiem ražot un realizēt produkciju.

 

Tostarp rīkojumā noteikts, ka pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem, kuri sniedz ēdināšanas pakalpojumus vai tirgo nefasētu pārtiku, kas pirms lietošanas uzturā nav jāmazgā vai termiski jāapstrādā (piemēram, cepumus, gatavos ēdienus, salātus), jānodrošina minēto produktu tirgošana tikai fasētā veidā pašapkalpošanas zonās vai iesaiņošanu pēc pircēja lūguma. 

 

Savukārt sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem jānodrošina katram apmeklētājam individuālu galda piederumu un trauku komplektu, kā arī salvešu izsniegšanu, piemēram, šķīvji nedrīkst apmeklētāju zonā būt izvietoti kaudzēs, dakšas un naži nedrīkst būt izvietoti atklātā veidā kastēs.

 

Resurss: Tvnet.lv

 



atjaunots: 2020.g 14.maijā | tukumabalss.lv (x427)






    Pasākumi
    Aktuāli
SKATĪT VAIRĀK

 tukumametals250x250_93212.jpg

    Aptauja


Par mums  Kontakti  Reklāma

Sīkdatnes un privātuma politika

(c) 2018-2024 TukumaBalss.lv
Visas tiesības aizsargātas


Realizācija Tup un Turies